Hvad er madglæde?

”Hvad hvis et måltid kunne blive et minde for livet?” Når mad og vin går op i den altoverskyggende enhed der kan samle venner eller familie i et minde der vil vare resten af livet. For os er der flere af disse tidspunkter. Måske også for os, mere centreret omkring maden end for andre da vi endnu engang er kokke. Men ikke desto mindre tidspunkter i vores liv med venner og familie, eller helt alene, hvor man må læne sig tilbage, kigge tilfreds på en tømt tallerken og tænke at nu må lykken da været gjort.

Det kan være den pizza Napoli med hende den søde, Pat Thai på vandring i Thailand, den lasagne i sommerhuset hvor familien var samlet for første gang efter brylluppet, eller den helt fantastiske kage din mor altid bager når du kommer hjem et smut og bare gerne vil slappe af fra hverdagsjag og stress  

Indrømmet… Vi er rigtige madnørder. Vi sætter ofte lighedstegn ved de glade minder og de måltider der finder sted i den periode i vores liv. Vi er fuldstændig overbevist om at mad kan skabe minder og at måltidet er det perfekte tidspunkt at se andre i øjnene og være sammen om noget fælles.

For os er lykken ren og ærlig mad der kan nydes uden den store koncentration. Dog kan ærlig og enkel mad godt være dyb og meningsfyldt. De bagte løg med saltet smør og salvie, det hele bagte græskar med varme krydderier eller den grillede fisk med citron og urter som man med lidt besvær (eller ynde) selv skal befri for ben og skind.

Maden skal være medskabende til det gode øjeblik, hvor samvær, madglæde og nydelse opstår. Den slags mad og den slags aftner vil vi gerne lave. Mad der samler de mennesker der mødes om den, mad der starter samtaler, og mad der nydes. Igennem vores mange år med forskellige typer af madlavning har vi efterhånden fået en rigtig god ide om, hvad det er for en slags mad vi synes kan skabe sådanne øjeblikke.

For os handler det især om, at råvarerne får lov til at stråle. At man laver mad med stor respekt for de varer man har udvalgt, og at man naturligvis vælger lokalt ud fra sæsonen. For her får man det bedste udgangspunkt for ærlig og velsmagende mad.